Velkommen til faglig afdeling

Henrik Rode Fausing
Henrik Rode Fausing, formand for afdelingen

I faglig afdeling kan du møde afdelingsformand Henrik Fausing, der i samarbejde med socialrådgiveren og A-kassen vil hjælpe og give svar på de udfordringer der opstår på arbejdspladserne.

Lærling

Er du under uddannelse vil der helt sikker være spørgsmål til løn, tillæg for overarbejde, pension, arbejdstid og mange andre ting. Som lærling er du altid omfatte af en overenskomst.

Forbundet har lavet en ”Løngris” hvor du kan tjekke om din lønseddel er OK. Hvis du er i tvivl så kontakt afdelingen.

Skal du skifte job eller har du fået en ny kontrakt

Er du i tvivl om den er som den skal være.
Henvend dig i afdelingen så gennemgår vi kontrakten samme med dig. Se forbundets hjemmeside om ansættelser

Arbejdstid har mange elementer

Vores overenskomster rummer mange muligheder for tilrettelægning af arbejdstid, og der er mange begreber i luften, som blive brugt i flæng: Normal arbejdstid, skiftehold, forskudt tid bliver brugt i flæng. Arbejdstidens tilrettelæggelse giver anledning til mange spørgsmål. I første omgang kan du få et overblik på forbundets sider om arbejdstid.

Men hvis du er i tvivl om, så tøv ikke med at kontakte afdelingen.

Løn til tiden

Kommer din løn ikke til det aftalte tidspunkt skal du omgående rette henvendelse til din arbejdsgiver. Hvis den stadig ikke kommer trods din henvendelse, så kontakt afdelingen.

Hvis du ikke reagerer i forhold til at gøre krav på løn for udført arbejde, så kan det få betydning for, om du kan få den manglende løn dækket af Lønmodtagernes Garantifond. Fonden træder til f.eks. når virksomheder går konkurs.

Har du brug for hurtige svar så prøv forbundets hjemmeside “find svar“.

Husk du er altid velkommen til at kontakte afdelingen.