Optjening af feriedagpenge

Feriedagpenge er en særlig form for dagpenge, som et medlem af en a-kasse under visse betingelser kan få udbetalt, når medlemmet holder ferie.

Feriedagpenge må ikke forveksles med feriepenge i henhold til ferieloven, som er penge en lønmodtager under arbejde i et år løbende optjener til brug for sin ferie året efter

Et medlem, der har ret til et antal dage med feriedagpenge, har alene en ret til, under visse forudsætninger, at få udbetalt feriedagpenge i et vist antal dage.

For at kunne få udbetalt feriedagpenge skal medlemmet først og fremmest have en ret til et antal dage med feriedagpenge. Antallet af dage kan variere fra 0 til 25 dage

Har man modtaget dagpenge fra A-kassen i et kalenderår, vil der blive beregnet dage med ret til feriedagpenge i det efterfølgende ferieår.

Sådan var det også for sygedagpenge.

Frem til januar 2017 kunne sygedagpenge også give ret til optjening af feriedagpenge, men som følge af en ændring i loven, som trådte i kraft 1/1 2017, kan der ikke længere optjenes ret til feriedagpenge på baggrund af sygedagpenge.

Det betyder, at medlemmer af en a-kasse, der modtager sygedagpenge efter lov om sygedagpenge fra og med optjeningsåret 1/1 – 31/12 2017, ikke længere har ret til optjening af feriedagpenge til afholdelse i ferie året 1/5 2018 – 30/4 2019.

Du er altid velkommen til at kontakte afdelingen.