Stop den uværdige hetz mod de arbejdsløse

Lars Løkkes angreb på de arbejdsløse er både usagligt og usympatisk, valgkampen er skudt i gang på det lavest tænkelige niveau, mener formanden for Dansk Metal Horsens, Bjarne Sørensen

– Det er usselt at kaste sig over en gruppe, som ikke kan forsvare sig. At historien om kontanthjælpsmodtageren, som ikke fik nok ud af at arbejde ikke holder vand, kan sådan set ikke undre nogen. Men at det skal være udgangspunktet for den politiske debat er ikke til at bære, siger Bjarne Sørensen.

– Politikerne fremstiller det som om, at arbejdet altid står klar, og det bare op til den enkelte om at tage det. Det har intet hold i virkeligheden. Folk vil gerne arbejde, men det kræver, at der er et arbejde, og det er samfundets opgave at skaffe arbejdspladserne. Hvis folk så siger nej, så er det ok med sanktioner, siger han.

– For et år siden havde vi mange arbejdsløse i afdelingen, i løbet af det sidste års tid er rigtig mange kommet i arbejde. Og det skyldes ikke, at de er blevet jagtet af politikere eller Jobcentret men ganske enkelt fordi, der nu er arbejde at få for vores medlemmer, siger Bjarne Sørensen.

– Nu kommer Morten Østergaard og de Radikale så og kloger sig på mobiliteten. Det skal man høre på fra et parti, som helst bevæger sig i Nordsjælland og blandt sine akademiske vælgere. Kravene til de arbejdsløses mobilitet og rådighedsreglerne i det hele taget er i forvejen blevet strammet og strammet, så de ledig knap kan rokke med ørene. Politikerne ved tydeligvis ikke, hvordan det er at være arbejdsløs, de skulle prøve et smut ud i virkeligheden og stoppe den uværdige hetz mod de arbejdsløse. Man skulle tro, at der var større problemer at diskutere i en valgkamp – f.eks. hvordan vi får skabt gode og trygge jobs, siger Bjarne Sørensen. (brink)

DEL