Sæt skub i de lokale lønforhandlinger

Det er nu tillidsmændene skal gå til biddet og sikre lokale lønstigninger

– Årets lønforhandlinger er i fuld gang på mange arbejdspladser, og de steder, der allerede har afsluttet forhandlingerne har hentet pæne lønstigninger. Så det er nu tillidsfolkene skal kridte skoene og få gang i forhandlingerne på de arbejdspladser der mangler, siger Bjarne Sørensen, formand for Metal Horsens.

Afdelingen lægger hver uge de seneste resultater af de lokale forhandlinger på hjemmesiden, så man konkret kan se resultaterne fra de enkelte virksomheder.  Se Lønstatistik

– Derfor vil jeg vil indtrængende opfordre til at tillidsfolkene sender resultatet lønforhandlinger så hurtigt som muligt til afdelingen. Det er vigtigt for de kolleger der skal i gang med lønforhandlingerne, at de er orienteret om, hvad der er opnået på andre virksomheder i området, siger han.

Indtil nu er der indberetter lønstigninger for 362 på 23 virksomheder. De har i gennemsnit hentet 2,71 kr. i timen i lønstigninger, så gennemsnitslønnen er på 186,17 kr. i timen.

På de virksomheder, som er medlem af DI drejer sig om 276 mand, om har hentet 2,65 kr. i snit og nu har en gennemsnitsløn på 187,29 kr. På virksomheder der er medlem af DS har 79 mand opnået en gennemsnitlig lønstigning på kr.2,90 med en gennemsnitsløn på kr.182,32.

På autoområdet har 22 mand opnået en gennemsnitlig lønstigning på kr. 2,33 med en gennemsnitsløn på kr.177,96. (brink)

DEL