Industriens pension på besøg

 

 

Den 20. Marts havde afdelingen inviteret Industriens Pension til medlemsmøde.

Der mødte 40 medlemmer op til en interessant aften.

Eigil Nybo Damsgaard fra Industriens Pension, gennemgik opbygningen af pensionsordningen.

Der blev gennemgået hvordan man selv kan være medbestemmende over fordelingen af forsikringsdelen, kritisk sygdom, tab af erhvervsevne og dødsfaldssummen.

Samtidigt blev der fortalt om begunstigelse, hvem arver mig når jeg dør.

Når man ønsker at starte udbetalingen af pensionsordningen, er det muligt at får lavet en garantiordning til de efterladte.

Eigil opfordrede til at man fik hentet app´en – Industriens Pension – her kan du hele tiden følge med, hvor meget du har indbetalt, hvordan afkastet har været, samlet indbetaling samt dine breve fra Industriens Pension. Her kan du også ændre begunstigelse m.m.

Hvis du har spørgsmål, sidder Industriens Pension klar ved telefonen på 7033 7070, I er selvfølgelig også altid velkomne til at kontakte afdelingen på 7562 1788.

Eigil opfordrede til at man fik lavet en fremtidsfuldmagt.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, der træder i kraft ude i fremtiden, hvis du bliver syg, at du ikke selv kan træffe dine egne beslutninger. Fredtidsfuldmagten træder også i kraft, hvis du bliver dement i en sådan grad, du ikke kan træffe egne beslutninger.

I en fremtidsfuldmagt vil du blive betegnet som fuldmagtsgiver. Personen, der kan træffe beslutninger på dine vegne, kaldes fuldmægtigen.

Når du opretter en fremtidsfuldmagt, så sikrer du, at det er fuldmægtigen, der kan træffe beslutninger på dine vegne, så det ikke er tilfældigt, hvem der træffer beslutningerne for dig. Mange vælger at indsætte deres nærmeste som fuldmægtigen. Det kan f.eks. væren en ægtefælle, bror, søster, barn mv.

Hvad omfatter en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt omfatter normalt alle beslutninger, så fuldmægtigen fuldt ud kan handle på dine vegne. Det er dog også muligt at udarbejde en fremtidsfuldmagt, der kun giver fuldmægtigen ret til at handle på vegne af dig økonomisk (bank, ejendom, værdipapirer), eller handle på vegne af dig personligt (modtage behandling ved sygdom, søge offentlig støtte, osv.).

Som medlem af Dansk Metal har du mulighed for at få oprettet en fremtidsfuldmagt gratis på www.TestaViva.

Tak for en god aften.                                                   Henrik Fausing/Lone Hammelsvang