Hasard at vente med dagpengeløsning

Det er modigt, hvis arbejderpartierne er klar til at spille hasard og vente med en ”god løsning” på dagpengekatastrofen til efter et valg, sagde Bjarne Sørensen formanden for Dansk Metal Horsens i generalforsamlingen onsdag

Der var fuld opbakning til beretningen (og genvalg) til formanden for Dansk Metal Horsens formand, Bjarne Sørensen på afdelingens generalforsamling onsdag d. 18. marts.

Dagpenge, løndumping i luften og behovet for en mere kampivrig fagbevægelse var nogen af hovedtemaerne på generalforsamlingen.

– Den igangværende luftkrig i Skandinavien understreger endnu engang, at den nordiske og danske model er under pres. Fagbevægelsen er under dobbelt beskydning fra politikere og arbejdsgivere, som har travlt med at undergrave den danske model, der er brug for offensive modsvar fra fagbevægelsen, sagde Bjarne Sørensen.

– Samtidig er Dansk Arbejdsgiverforeningen og Venstre forenet i en fælles kampagne mod de arbejdsløse. Målet er klart ydelserne skal ned og de arbejdsløse skal accepterer lavere lønninger, der er lavere end de gældende overenskomster. De borgerlige partier går tydeligvis efter at efterligne det såkaldte tyske ”mirakel”.  Men vi siger nej til tyske tilstande på det danske arbejdsmarked, sagde han.

Livsfarlig dagpengereform

– Desværre vil den siddende regering ikke se, hvor livsfarligt dagpengeformen er for den danske model. I stedet har man fortsat et ræs mod bunden, angiveligt for at tilpasse landet til konkurrencestaten. Aktuelt er mere end 51.000 er i dag blevet smidt ud af dagpengesystemet, mens regeringen passivt har set på. Det har allerede banet det første stykke vej for tyske tilstande i Danmark. Dagpengereformen er ikke kun en katastrofe, for dem som rammes, men den øger også presset på de som er i arbejde, sagde Bjarne Sørensen. (brink)

DEL