Dansk Industri skyder med løst krudt

Dansk Industri har kastet sig ind i valgkampen med en kampagne om den ”skarpeste udfordring”: Manglen på arbejdskraft. Men når DI trækker Vagn Pedersens Maskinfabrikken i Hatting frem som eksemplet, så er det løst krudt uden hold i virkeligheden, siger formanden for Danske Metal Horsens, Bjarne Sørensen.

Maskinfabrikken i Hatting kan angiveligt ikke skaffe den arbejdskraft de har brug for, fortæller direktør, Lars Ravn Nielsen medierne. Han medlem af DI’s bestyrelse og har været med til at støbe kuglerne til DI’s nyeste kampagne.

– DI skyder med løst krudt, når de bruger Hatting Maskinfabrik som eksempel, siger formanden for Metal Horsens, Bjarne Sørensen.

Virksomheden har hverken slået job op på jobnet.dk, eller annonceret og da slet ikke henvendt sig til fagforeningen efter arbejdskraft.

– Jeg har ikke hørt en lyd fra dem, til gengæld har flere af vores medlemmer uopfordret søgt job der. Uden at der er kommet noget ud af det, selvom de klart kunne leve op til virksomhedens krav om kvalifikationer, så det er løst krudt DI har i kanonerne til sin kampagne, siger Bjarne Sørensen.

– Målet for DI handler om noget helt andet, det har et politisk ærinde, der skal være med til at lægge pres på lønmodtagerne, nu hvor valget nærmer sig. Det er usmageligt, at DI på et helt løst grundlag nu lægger sig i baghjulet på Dansk Arbejdsgiverforenings og deres angreb på de svageste, siger han. (brink)

DEL